Massage en Cursus

heerlijke massages en professionele cursussen in utrecht

Zwangerschapsmassage Utrecht, Leidsche Rijn

Naast zwangerschapsmassage in Utrecht geef ik verschillende ontspanningsmassages. De zwangerschapsmassage is een aangepaste massage voor zwangere vrouwen. De traditionele onstspanningsmassage een massage met de hand en olie op de huid. De hotstone massage, een massage met handen en stenen met olie op de huid. De diepe bindweefsel massage voor extra diepe massage bij bv spierknopen in de rug of schouders. Ook geschikt voor sporters.

Zwangerschaps Massage

Massagetijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam. De spieren en gewrichten worden losser en soepeler om je voor te bereiden op de bevalling van je kind. Je kan hierdoor lichamelijke klachten krijgen, zoals pijn in je rug en nek, bekkenklachten. Deze klachten kunnen verminderen door massage.

Je mag je hele zwangerschap gemasseerd worden. In de eerste drie maanden helpt massage je weer fitter te voelen, het verlicht hoofdpijn en misselijkheid. Vanaf de vierde maand van je zwangerschap kun je rugklachten en beenkramp krijgen. Massage verlicht die klachten en je voelt je beter in je vel. Het laatste trimester moet het lichaam zich in een korte tijd aanpassen op de snel groeiende baby. Dit uit zich vaak in bekken-, rug-, nek- en schouderproblemen, vocht vasthouden en slecht slapen. Massage kan die klachten helpen verlichten.

Als je last hebt van een typische zwangerschapsklacht dan helpt massage deze klachten juist te verminderen. Mocht je een medische klacht hebben, overleg dan eerst met je arts. Meld deze medische klachten vooraf.

Ik masseer je terwijl je op je zij ligt. Zolang het nog comfortabel voor je is masseer ik je ook terwijl je op je rug ligt.

Na de derde maand kan ik de massage als je dat wilt ook aanvullen met hotstonemassage.

Ontspanningsmassage is een lichaamsmassage op de huid, waarbij een warme massageolie met etherische oliën en warme doeken worden gebruikt. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige knedingen, strijkingen en fricties. Dit stimuleert de doorbloeding van de weefels, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren.
Daarnaast word je in een ‘dynamische massage' op een zacht ritmische wijze gerold, geschud, gerekt en gewiegd. Bewegingen die er voor zorgen dat je diep losgemaakt wordt en letterlijk en figuurlijk in beweging komt. Een hotstonemassage is een massage met warme stenen. De stenen komen uit een verwarmd waterbad en hebben een temperatuur van ca. 45 graden.
Bij een ontspanningsmassage wordt je uitgenodigd om de aandacht uit te laten gaan van het hoofd naar het lichaam. Zo kan het lichaam zich bewust worden hoe het voelt.

De massage vindt plaats in een sfeervolle ruimte met gedempt licht. De behandeling wordt volledig op jou afgestemd. Het is belangrijk dat dat jij je comfortabel voelt en je helemaal kunt ontspannen. Eerst bespreken we de duur van de zwangerschap, je eventuele klachten en wensen. Dit bepaalt de inhoud van de massage en in welke houdingen je het beste kunt liggen. Vaak is dit een combinatie van op je zij en rug. Waar nodig word je ondersteund door kussens. Ik dek je toe met warme doeken.

Massage werkt ontspannend. Je spieren worden soepeler. Je bloedcirculatie en
Je ademhaling wordt dieper en je hoofd komt even helemaal tot rust. Je lichaam kan zich herstellen. Door even stil te staan bij alle veranderingen in je lichaam word je bewuster van de baby in je buik. Uit onderzoek blijkt dat zwangerschapsmassage onder meer positieve effecten heeft op beter slapen, minder rugpijn en minder aanmaak van stresshormonen.

Massage na de zwangerschap

Je lichaam heeft door de zwangerschap en bevalling een flinke extra inspanning geleverd. Vooral je spieren en pezen hebben te lijden gehad. Massage na je bevalling zorgt ervoor dat je lichaam sneller en vollediger herstelt.

Ontzwangeren kost tijd. Veel vrouwen hebben tot een jaar na de bevalling last van een aantal klachten. Bekende klachten zijn hoofdpijn en vermoeidheid. Ook kunnen vrouwen in deze periode last krijgen van stemmingswisselingen. Massage kan deze klachten verlichten.

Een kindje verzorgen vraagt veel van je lichaam. Je tilt en draagt veel. Geen goede zithouding tijdens de borstvoeding en zwaardere borsten kunnen gespannen nek- en rugspieren geven. Massage laat je spieren weer helemaal ontspannen.

Een massage kan bovendien een goed middel zijn om even tijd voor jezelf te nemen. Je kindje vraagt veel van je. Dat betekent dat je soms je eigen behoeften moet uitstellen. Bij de masssage gaat het even alleen om jou en je lichaam.

De massage vindt plaats in een sfeervolle ruimte. De behandeling wordt volledig op jou afgestemd. Het is belangrijk dat jij je comfortabel voelt en je helemaal kunt ontspannen. Na een zwangerschap kunnen borsten en buik nog een tijd gevoelig zijn. Waar nodig wordt je dan ook ondersteund door kussens. Ik dek je toe met warme doeken.

Als je wordt gemasseerd...

  • Massage werkt ontspannend. Je spieren worden soepeler. Je bloedcirculatie wordt gestimuleerd.
  • Je ademhaling wordt dieper en je hoofd komt helemaal tot rust. Je lichaam herstelt zich.

Hoe ziet een massage er uit?

Elke massage is anders. Voor de massage praten we even om te horen waar je voor komt of wat belangrijk is. Na afloop is er tijd om rustig bij te komen. Ik gebruik warme etherische olie en een comfortabele massagetafel. Voor mensen met rug, schouder of nekklachten, is er een speciale hoofdsteun. Er wordt niet veel gezegd, het is warm, je wordt behaaglijk toegedekt met warme doeken op plaatsen waar niet gemasseerd wordt. De eerste massage is meestal een algemene massage, een soort kennismaking. Als je vaker komt wordt het steeds meer toegespitst op jouw lijf, behoefte en stemming.


Massagetijd - Prijs - Openingstijden

Ik geef massages van 75 minuten voor het hele lichaam. U kunt ook voor een kortere massage gaan van 60 minuten of van 30 minuten voor bijvoorbeeld alleen massage van rug, nek en schouders of achterkant benen. Bij de massagetijd wordt de tijd voor binnenkomst, gesprek en rustig afronden niet berekend.

Massage van 75 minuten € 75,-
Massage van 60 minuten € 65,-
Massage van 30 minuten € 35,-

De massages zijn overdag en 's avonds.

Voor een afspraak stuur een mail naar TrudyMiddelham@gmail.com of bel 06-41708229

Massage Cadeaubon

Massage Praktijk locatie

Aureliahof 40

3544VE Utrecht


Route Praktijk Luna

Informatie en afspraak

Trudy Middelham

Aureliahof 40
3544 VE Utrecht
(Leidsche Rijn)

06 41 70 82 29


Stuur een mail naar TrudyMiddelham@gmail.com

Deel deze informatie