Massage en Cursus

heerlijke massages en professionele cursussen in utrecht

Hotstone massage Utrecht, Leidsche Rijn

In mijn praktijk in Utrecht geef ik verschillende ontspanningsmassages. De hotstone massage, een massage met handen en stenen met olie op de huid. De traditionele onstspanningsmassage een massage met de hand en olie op de huid. De zwangerschapsmassage, een aangepaste massage voor zwangere vrouwen. De traditionele onstspanningsmassage een massage met de hand en olie op de huid. De hotstone massage, een massage met handen en stenen met olie op de huid. De diepe bindweefsel massage voor extra diepe massage bij bv spierknopen in de rug of schouders. Ook geschikt voor sporters.

Hotstone massage

Een hotstonemassage is een massage met warme stenen. De stenen komen uit een verwarmd waterbad en hebben een temperatuur van ca. 45 graden. De voor een hotstonemassage gebruikte stenen zijn basaltstenen. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. De stenen houden daardoor de warmte goed vast. De in mijn praktijk gebruikte stenen zijn afkomstig uit de zee rond Hawaii. Eb en vloed hebben er voor gezorgd dat de stenen glad, rond en wat plat geworden zijn.
Ook wanneer je stevig tot zeer stevig gemasseerd wilt worden, kun je hier terecht. Bijvoorbeeld bij de bekende spierknopen tussen ruggegraat en schouderbladen of bij rugpijn. Ik gebruik hierbij technieken uit de diepe bindweefselmassage.

Hoe ziet een hotstonemassage eruit?

Eerst worden een aantal stenen op een deel van het lichaam neergelegd. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. Door de stenen op specifieke plaatsen te leggen, kan het warmte-effect ook doelgericht toegepast worden, bijvoorbeeld op koude plekken of plekken die aandacht nodig hebben. Vervolgens masseer ik een ander deel van het lichaam met warme, etherische olie. Ik masseer afwisselend met of zonder stenen, waarbij ik lange, rustige en cirkelvormige strijkingen gebruik. Als er op een plek warme stenen liggen en op een andere plek gemasseerd wordt, doen de stenen en mijn handen gelijktijdig hun werk. Vervolgens masseer ik het deel van het lichaam waar eerst de stenen op lagen. Door de combinatie van warmte en beweging kan ik dieper in het spierweefsel komen, wat de massage effectiever maakt.

Wat is het effect van een hotstonemassage?

Een hotstonemassage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans. Een hotstonemassage draagt bij aan:

  • ontspanning
  • stressvermindering
  • betere doorbloeding
  • ontspanning van stijve spieren
  • hotstonemassage is bovenal een weldaad om van te genieten!

Mogelijkheden van de stenen

Tijdens de massage gebruik ik de stenen op verschillende manieren:

  • Warmte: De stenen verwarmen het lichaam plaatselijk. Het stimuleert processen en kan daarom ontgiften, genezen, ontspannen, bewust maken. Het veroorzaakt ook circulatie van vloeistoffen en transpiratie. Het gebruik van veel stenen verhoogt de lichaamstemperatuur, wat aangenaam en verwarmend kan zijn en bovengenoemde processen veroorzaakt. Door de stenen op specifieke plaatsen te leggen kan het warmte effect ook doelbewust toegepast worden, bijvoorbeeld op chakra's, meridianen, koude plekken, plaatsen die aandacht nodig hebben.
  • Gewicht: De stenen, zeker de grotere, veroorzaken een zekere druk. Je kan dit zien als een langdurige compressie, een stretching, een "mayofascial release" effect. Ik kan bij het neerleggen van een steen dit zodanig doen, dat de je het bewust ervaart. Ook het wegnemen van de steen veroorzaakt een gewaarwording. Bij massagetechnieken kan ik met minder druk werken en het gewicht en hardheid van de steen het werk laten doen.
  • Massage: Ik gebruik de stenen om te masseren. Ik werk dan met de warmte, bijvoorbeeld bij strijkingen, de hardheid, bijvoorbeeld wat diepere technieken, de gewaarwording. Ook worden triggerponts en drukpunten bewerkt.
  • Speciale effecten: Ik maak gebruik van speciale effecten door een steen neer te leggen en rond te draaien, te trommelen op een steen, te tikken met een steen op een andere, op de steen met de vingertoppen bewegingen te maken zoals cirkels, tekenen op het lichaam met een wame steen.


Massagetijd - Prijs - Openingstijden

Ik geef massages van 75 minuten voor het hele lichaam. U kunt ook voor een kortere massage gaan van 60 minuten of van 30 minuten voor bijvoorbeeld alleen massage van rug, nek en schouders of achterkant benen. Bij de massagetijd wordt de tijd voor binnenkomst, gesprek en rustig afronden niet berekend.

Massage van 75 minuten € 75,-
Massage van 60 minuten € 65,-
Massage van 30 minuten € 35,-

De massages zijn overdag en 's avonds.

Voor een afspraak stuur een mail naar TrudyMiddelham@gmail.com of bel 06-41708229

Massage Praktijk locatie

Aureliahof 40

3544VE Utrecht


Route Praktijk Luna

Informatie en afspraak

Trudy Middelham

Aureliahof 40
3544 VE Utrecht
(Leidsche Rijn)

06 41 70 82 29


Stuur een mail naar TrudyMiddelham@gmail.com

Deel deze informatie