Massage en Cursus

heerlijke massages en professionele cursussen in utrecht

Dynamische Massage Cursus

In Projecthuis De Kersentuin worden diverse groepscursussen gegeven. De cursussen wordt begeleid door Trudy Middelham zelf, gediplomeerd masseuse. Zij geeft sinds 1998 cursussen en zij wordt ondersteund door ervaren assistenten. Zo is er altijd voldoende hulp en aandacht voor iedere cursist.


Dynamische Massage

Dynamische massage is een samenvoeging van de in Hawaï ontwikkelde Tragering en de pulstechniek van Tovi Browning. Ze bestaat uit en vloeiende aaneenschakeling van subtiel zacht tot stevige ritmisch uitgevoerde trekkende, rollende, schuddende, wiegende en verende handelingen. Hierdoor kan een diepe ontspanning van zowel lichaam als geest worden bereikt en voelen de gewrichten veel soepeler aan. In vier avonden leer je een complete dynamische massage aan op opleidingsniveau. Ook is er aandacht voor je houding, instelling en eigen beweeglijkheid.

Cursus

Er wordt gewerkt met allerlei schud en wiegtechnieken, aangevuld met tracties en mobilisaties. Je lichaam wordt dus in beweging gebracht. Dit kan stevig of zacht zijn en ook afwisselend. De beweging is vloeiend, golvend. De grotere bewegingen werken losmakend en openend, de kleine bewegingen gaan dieper naar binnen. Het boeiende van deze techniek is dat het niet op één plek werkt, maar op je hele lichaam, van top tot teen, van buiten naar binnen. Het is daardoor verbindend, energie kan vrijer stromen. Als je bewust met je lichaam bezig bent, met voelen en ervaren, dan is dynamische massage een hele reis! Bij Integratieve massage word deze techniek vooral ontspannend en speels toegepast. In vier avonden leer je een complete dynamische massage aan op opleidingsniveau. Ook is er aandacht voor je houding, instelling en eigen beweeglijkheid. In deze training wordt deze massage over de kleding heen gegeven maar deze massagevorm kan tevens prima geïntegreerd worden in diverse andere massagevormen.

Je ontvangt een duidelijke handleiding, zodat je thuis verder kunt oefenen. Aan het eind van de cursus heb je voldoende kennis en ervaring om iemand een volledig massage te geven.
Je oefent op een mede cursist, je hoeft dus geen proefpersoon mee te nemen. Het is ook mogelijk om met iemand samen te komen en op elkaar te oefenen. Uiteraard betaal je dan beide voor de cursus. Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Voor wie?

De training is geschikt voor iedereen die deze massagevorm wil aanleren. Ervaring met massage is niet nodig. Heb je ervaring met lichaamsgericht werken of ben je masseur dan kun je deze training als waardevolle aanvulling zien met vele toepassingsmogelijkheden.

Utrecht

Cursus Dynamische Massage

  • Maandagavond
  • Data: nog niet bekend
  • Tijd: 19:00 tot 22:00
  • Kosten: €ss (4 avonden) voor de gehele cursus inclusief cursusmateriaal.

Massage Cursus locatie

Projecthuis De Kersentuin

Atalantahof 11

3544 VD Utrecht (Leidsche Rijn)


Route Projecthuis De Kersentuin

Informatie en afspraak

Trudy Middelham

Aureliahof 40
3544 VE Utrecht
(Leidsche Rijn)

06 41 70 82 29


Stuur een mail naar TrudyMiddelham@gmail.com

Deel deze informatie