Massage en Cursus

heerlijke massages en professionele cursussen in utrecht

Privé massagecursus, workshop en supervisie

(deze cursus wordt momenteel niet gegeven)

Naast massagecursussen voor groepen geef ik privé cursussen ontspanningsmassage in Utrecht. Deze cursussen zijn inhoudelijk hetzelfde als de groepscursussen in Rotterdam en Utrecht.
Voor speciale ondersteuning kan ook een workshops of supervisies worden gegeven.

Data en tijden plannen we in overleg.


Waarom een privé cursus

Een privé cursus is vooral geschikt, wanneer je het op prijs stelt om:

  • de cursus te volgen op de tijd die jou schikt
  • de cursus samen met bekenden te volgen
  • intensief begeleid te worden
  • samen met je partner iets leuks te doen

De cursus duurt bij deelname van één persoon (proefpersoon meenemen) in totaal 4 uur, 2 keer 2 uur of 1 keer 4 uur, bij twee personen in totaal 6 uur, 3 keer 2 uur of 1 keer 6 uur.


Privé basiscursus ontspanningsmassage

Tijdens deze cursus werken we vooral met de klassieke massagetechnieken zoals strijken en kneden. Elke les masseren we een deel van het lichaam. Tijdens de cursus werken we op een massagetafel. Behalve het aanleren van de massagegrepen besteden we aandacht aan de sfeer en de zorgzaamheid tijdens het masseren. Daarnaast is er aandacht voor lichaamshouding, ademhaling en praktische aanwijzingen zoals gebruik van olie. Je ontvangt een duidelijke handleiding, zodat je thuis verder kunt oefenen. Aan het eind van de cursus heb je voldoende kennis en ervaring om iemand een volledig massage te geven. De cursus is geschikt voor iedereen, die wil leren masseren. Ervaring is niet vereist. Voor mensen die ervaring hebben met lichaamsgericht werken en/of een praktijk daaraan ontlenen, kan deze cursus een waardevolle aanvulling zijn. Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat van deelname.


Privé cursus Ontspanningsmassage voor gevorderden

Tijdens deze cursus staat het aanleren van veel nieuwe klassieke massagetechnieken centraal. Daarnaast leer je enkele technieken uit de polariteitmassage en dynamische massage. Je ontvangt een duidelijke handleiding zodat je thuis verder kunt oefenen. Houding, ademhaling, zorg en aandacht blijven belangrijke aandachtspunten, waarin we ons zullen verdiepen. De cursus voor gevorderden is voor mensen die de basiscursus hebben gedaan of op andere wijze ervaring hebben met massage. Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Heeft u de basis en de gevorderden cursus gevolgd, dan is dit een prima opstap voor een eigen praktijk.


Privé cursus Dynamische massage

Dynamische massage is een samenvoeging van de in Hawaï ontwikkelde Tragering en de pulstechniek van Tovi Browning. Ze bestaat uit en vloeiende aaneenschakeling van subtiel zacht tot stevige ritmisch uitgevoerde trekkende, rollende, schuddende, wiegende en verende handelingen, waardoor ontspanning op diep niveau bereikt kan worden. Elke les doen we een aantal delen van het lichaam. Verderop in de cursus leer je de lichaamsdelen op een vloeiende manier met elkaar te verbinden. Aandacht voor lichaamshouding e.d. komen ook aan bod. De technieken staan duidelijk omschreven (o.a. met foto's) op papier, zodat je thuis verder kunt oefenen. Er is een basiscursus dynamische massage die geschikt is voor iedereen die zich deze techniek eigen wil maken. Ervaring is hiervoor niet vereist. Desgewenst kun je hierna verder gaan met een gevorderden cursus dynamische massage. Aan het eind van elke cursus ontvang je een certificaat van deelname.


Cursus duur en kosten

Kosten privé cursus:

De kosten voor de basiscursus, gevorderden cursus of de dynamische massage cursus, zie prijslijst.De tarieven zijn inclusief handleiding en gebruik van massageolie en lakens.
Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Afzegging van een afspraak 1 week voor aanvang wordt in rekening gebracht.

Kosten workshop en supervisies

Een workshop of supervisie vanaf 2 uur kost

  • 1 persoon: € 150,-;
  • 2 personen: € 150,-;
  • Per uur extra € 75,-.

De cursussen zijn overdag en 's avonds.

Informatie en afspraak

Trudy Middelham

Aureliahof 40
3544 VE Utrecht
(Leidsche Rijn)

06 41 70 82 29


Stuur een mail naar TrudyMiddelham@gmail.com

Deel deze informatie