Massage en Cursus

heerlijke massages en professionele cursussen in utrecht

Massagecursussen Utrecht

In het Projecthuis De Kersentuin worden diverse groepscursussen gegeven.
De cursussen wordt begeleid door Trudy Middelham zelf, gediplomeerd masseuse. Zij geeft sinds 1998 cursussen en zij wordt ondersteund door ervaren assistenten. Zo is er altijd voldoende hulp en aandacht voor iedere cursist.


Massagecursus

In Utrecht worden er cursussen ontspannings-massage gegeven. Je kunt vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden per telefoon of via de mail. De basis cursus start elk jaar omstreeks januari en september. Deze cursussen zijn geschikt voor mensen, die gewoon willen masseren, maar ook zeker voor mensen die een eigen praktijk willen beginnen. Klik hier voor Opstarten Eigen Praktijk. De massagecursus voor gevorderden start in maart.
De cursussen worden wekelijks gegeven. Het voordeel van een wekelijkse cursus is dat je de stof gedoseerd krijgt en je thuis voldoende tijd hebt om tussen de lessen door te oefenen.
Het is geen probleem als je een keer een les mist, want in les 6 (laatste les) worden de vorige 5 lessen nog een keer in het kort herhaald. Zodoende is er de mogelijkheid om de gemiste les in te halen.

Basiscursus Ontspannings-massage

Deze cursus wordt momenteel niet gegeven. U kunt de cursus wel privé volgen.

Tijdens deze cursus werken we vooral met de populaire klassieke massagetechnieken zoals strijken en kneden. Elke avond masseren we een deel van het lichaam. Tijdens de cursus werken we in tweetallen op massagetafels, zowel als 'gever' als 'ontvanger'. Behalve het aanleren van de massagegrepen besteden we aandacht aan de sfeer en de zorgzaamheid tijdens het masseren. Daarnaast is er aandacht voor lichaamshouding, ademhaling en praktische aanwijzingen zoals gebruik van olie. Met name de rug wordt uitgebreid behandeld en er wordt uitleg gegeven aan het "weg" masseren van eventuele knopen en gespannen spieren bij de schouders.

Je ontvangt een duidelijke handleiding, zodat je thuis verder kunt oefenen. Aan het eind van de cursus heb je voldoende kennis en ervaring om iemand een volledig massage te geven.
De cursus is geschikt voor iedereen, die wil leren masseren. Ervaring is niet vereist. Voor mensen die ervaring hebben met lichaamsgericht werken en/of een praktijk daaraan ontlenen, kan deze cursus een waardevolle aanvulling zijn.
Ik geef de cursus niet alleen, maar met 2 ervaren assistenten. Bij een oneven aantal cursisten, werkt 1 van de 2 assistenten mee met de groep, zodat er altijd een even aantal is. Je oefent op een mede cursist, je hoeft dus geen proefpersoon mee te nemen. Het is ook mogelijk om met iemand samen te komen en op elkaar te oefenen. Uiteraard betaal je dan beide voor de cursus. Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Massage is voor iedereen. Even een moment voor je zelf, aandacht voor je lichaam. Heerlijk wanneer je je vermoeid en/of gespannen voelt en eens helemaal wilt ontspannen. Zitten je schouders vast en heb je last van je rug, dan kan een massage verlichting geven. Een massage is ook lekker als je je graag laat verwennen en wilt genieten. Er zijn nog een aantal goede redenen om je te laten masseren.


De cursus is geschikt voor iedereen die wil leren masseren. Ervaring is niet vereist. Voor mensen, die ervaring hebben met lichaamsgericht werken en/of een praktijk daaraan ontlenen, kan deze cursus een waardevolle aanvulling zijn.

Je kunt vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden per telefoon of via de mail.

Inschrijven cursussen


2023

Basis cursus massage

  • Maandagavond
  • Data: wordt momenteel niet gegeven
  • Tijd: 19:00 tot 22:00
  • Kosten: € 295,- voor de gehele cursus inclusief cursusmateriaal.

Gevorderden Massage Cursus

Tijdens deze cursus staat het aanleren van veel nieuwe klassieke massagetechnieken centraal. We behandelen het hele lichaam. Je leert veel nieuwe technieken voor onder andere op de rug, nek en schouders.

Alle technieken staan op papier zodat je thuis verder kunt oefenen. Houding, ademhaling, zorg en aandacht blijven belangrijke aandachtspunten, waarin we ons zullen verdiepen.
Wil je als sportmasseur ook ontspanningsmassage gaan geven? Of is de module massage, die je hebt gehad bij de opleiding schoonheidsspecialiste, niet voldoende om massages aan te kunnen bieden aan klanten? Dan is dit ook een prima cursus waarin je veel technieken leert, en deze kan integreren in de massages die je geleerd hebt.
Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat van deelname.


De cursus voor gevorderden is voor mensen die de basiscursus hebben gedaan of op andere wijze ervaring hebben met massage. Ook voor mensen die een eigen praktijk willen beginnen is dit een goede aanvulling.

Je kunt vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden per telefoon of via de mail.

Inschrijven cursussen

Privé Cursus

Basiscursus en de Gevorderden Massage Cursus kunnen ook privé gevolgd worden in Utrecht. Data en tijd gaan in overleg.
Klik hier voor meer informatie.

Eigen Praktijk

Heeft u de basis en de gevorderden cursus gevolgd, dan is dit een prima opstap voor een eigen praktijk.
Klik hier voor meer informatie.Utrecht

Februari 2023

Gevorderden massage-cursus

(de cursus is vol)

  • Maandagavond
  • Data: 20, 27 februari, 13, 20, 27 maart, 3 april 2023(6 avonden)
  • Tijd: 19:00 tot 22:00
  • Kosten: € 275,- voor de gehele cursus inclusief cursusmateriaal

Workshop Partner Massage

In de workshop kun je samen met je partner een rug, nek en schouder massage leren geven aan elkaar. Dit kan een leuk cadeau zijn om te geven. Een workshopcadeaubon is verkrijgbaar.
Het is ook mogelijk dat 1 persoon de workshop volgt. Bijvoorbeeld als de partner klachten heeft waarbij massage ondersteunend kan zijn.
Voor sportmasseurs, die naast sportmassage ook ontspanningsmassage willen aanbieden kan een workshop massage net hetgeen aanbieden dat nodig is voor extra verdieping. Alle geleerde technieken krijg je op papier mee naar huis, zodat je het thuis nog eens rustig kunt nalezen.
Voor elke workshop geldt dat er een proefpersoon/partner moet worden meegenomen.
De workshop duurt minimaal 2 uur. De prijs is € 75,- per uur.


Meer info Cursus Partner Massage

Privé massage-cursus en speciale massage-dagen

Naast groeps-cursussen in Rotterdam en Utrecht geef ik ook privé cursussen. Op verzoek geef ik ook workshops en cursussen op locatie, bijvoorbeeld in recreatieverblijven, voor verenigingen of voor bedrijven die eens iets anders willen tijdens hun bedrijfsuitje. Het programma wordt in overleg ingevuld.

Meer info Privé massage cursus Meer info Privé hotstone massage cursus

id="supervisie"

Supervisie Utrecht

Een supervisie is een onderdeel van het opstarten van een eigen praktijk. In de supervisie worden de technieken nog eens goed doorgenomen. De bedoeling is dat je je klanten professioneel een goede massage kunt geven. Daarom geef ik nog tips waar nodig. Je pluspunten en valkuilen gaan we benoemen, zodat je dit mee kunt nemen in de massages.
Het is ook mogelijk om in de supervisie zwangerschapsmassage technieken te leren en enkele technieken uit de diepe bindweefselmassage.
Vragen die er nog zijn ten aanzien van het opstarten van een praktijk kunnen ook doorgenomen worden.
Voor elke supervisie geldt, dat er een proefpersoon moet worden meegenomen.
De supervisie duurt minimaal 2 uur. De prijs is € 75,- per uur.

Massage Cursus locatie

Projecthuis De Kersentuin

Atalantahof 11

3544 VD Utrecht (Leidsche Rijn)


Route Projecthuis De Kersentuin

Informatie en afspraak

Trudy Middelham

Aureliahof 40
3544 VE Utrecht
(Leidsche Rijn)

06 41 70 82 29


Stuur een mail naar TrudyMiddelham@gmail.com

Deel deze informatie