Massage en Cursus

heerlijke massages en professionele cursussen in utrecht

Hotstone massage cursus privé

De cursus wordt begeleid door Trudy Middelham zelf, gediplomeerd masseuse. Zij geeft sinds 2003 cursus hotstonemassage in Utrecht en past de hotstonemassage veelvuldig toe in haar eigen praktijk. Daarnaast heeft zij deze cursus hotstonemassage gegeven voor een groot opleidingsinstituut. De privé cursus vindt plaats in haar eigen praktijk.


Toepassen van stenen in de massage

Een hotstonemassage is een massage met warme stenen en is bedoeld als aangename en doeltreffende aanvulling op een bestaande behandeling. Het kan bijvoorbeeld gecombineerd worden met massage, pedicure, manicure, schoonheidsbehandelingen, stoelmassage, shiatsu en klantgerichte behandelingen. Door de combinatie van warmte en beweging is het mogelijk dieper in het spierweefsel te komen wat de massage-behandeling veel effectiever maakt. Je kan een gewone massage geven en af en toe stenen gebruiken of je aandacht vooral richten op werken met stenen en warmte en veel minder masseren. Als er op een plek warme stenen liggen en op een andere plek gemasseerd wordt, doen de stenen en je handen gelijktijdig hun werk.

Een Hotstonemassage draagt bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het voert afvalstoffen af, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam.

Privé Cursus Hotstone-massage

Tijdens de cursus hotstone massage leer je het hele lichaam te masseren met warme stenen. We masseren de rug, achterkant van de benen, voorkant van de benen, voeten, romp, armen, handen, gezicht en nek. Ook leer je verschillende manieren om stenen neer te leggen op het lichaam.
Je krijgt uitleg en praktische tips over stenen, reinigen, temperatuur, contraindicaties, sfeer, opbouw van een korte of lange sessie. We gaan praktisch aan de slag met de verschillende manieren om stenen te leggen en oefenen diverse manieren om met de stenen te masseren. Doen, voelen en elkaar goede feedbeack geven staan centraal op deze cursus. De cursus is gericht op het geven van een lichaamsmassage met warme stenen. Na de cursus ben je in staat om zelfstandig op een verantwoorde manier een Hotstonemassage te geven. Kennis met betrekking tot massage is handig maar is niet vereist voor het bijwonen van de cursus.

De cursus wordt professioneel gegeven en verzorgd.
Cursisten hoeven geen stenen en/of een heater mee te nemen naar de cursus. Al het benodigde materiaal voor de cursus is aanwezig. De stenen die gebruikt worden in de cursus zijn van zeer goede kwaliteit. Deze stenen zijn geschikt voor professioneel gebruik. Dit in tegenstelling tot stenen van mindere kwaliteit, die momenteel veel in de handel zijn. Op de cursus wordt advies gegeven over het kopen van stenen.


id="nodig"

Benodigheden voor Hotstonemassage

Allereerst stenen. De basisset van 50 stenen, eventueel aangevuld met een extra grote steen is voldoende voor een complete lichaamsmassage. Voor wie met chakra's werkt is de uitgebreide set een mooi alternatief. De salonset is een kleinere set en bedoeld voor hoofd, handen en voetenmassage in schoonheidssalon. Hierin bevinden zich ook een aantal chakrastenen. Uiteraard kan je ook je eigen set samenstellen uit losse stenen. Ook nodig: een opwarmapparaat. Stenen moeten in water verwarmd worden, niet in de oven! De Hendi ergonomic die via mij te verkrijgen is, is een au bain mariesysteem, het werkt perfect en is groot genoeg voor de 50 of 67 stenenset. Ook de kleine en grote Spa Pro heaters zijn te verkrijgen. Voor het verwarmen van de kleine sets zijn ook andere mogelijkheden.

Soorten stenen en hun gebruik

De grotere stenen worden vooral gebruikt om neer te leggen op of soms onder het lichaam. Zowel de warmte als het gewicht doen hun werk. Middelgrote stenen kunnen neergelegd worden en ook als massagesteen gebruikt worden. Masseren met stenen ipv met de handn geeft nieuwe mogelijkheden en ervaringen. Kleinere stenen zijn geschikt voor bijvoorbeeld gezicht en tenen. Vormen kunnen ook een rol spelen, een ovale steen als nekrol, een puntige steen voor triggerponts en drukpunten, een mooie steen op het hartchakra, een platte ronde steen op de buik, een bolle ronde steen in de handen....
Sommige stenen hebben als eigenschap kou op te nemen, dit zijn geen basaltstenen maar bijvoorbeeld marmer. Een koude steen op sommige plekken kan ook een mooie toepassing zijn.

Aanschaf stenen

Stenen en andere materialen die gebruikt worden voor de Hotstonemassage kunnen via ons geleverd worden. Klik hier voor meer informatie.

in Yan stonemassage

Produkten voor Hot en Cold Stonemassage


Cursus duur en kosten

Kosten privé cursus hotstonemassage:

Een persoon die de cursus alleen wil volgen, moet een proefpersoon meenemen. In overleg kan ik eventueel voor een proefpersoon zorgen.
Kosten € 225,- voor drie uur. Inclusief certificaat en lesmateriaal. Data in overleg.

Voor twee personen die samen de cursus volgen zijn de kosten € 205,- p.p. voor vijf uur. Inclusief certificaat en lesmateriaal. Data in overleg.

Als mensen zelf een groepje van vier personen vormen, kan er een dag in overleg worden gepland. Kosten € 180,- p.p. Tijden van 9:00 tot 15:30 u. of van 10:00 tot 16:30 u.

Afzegging van een afspraak 1 week voor aanvang wordt in rekening gebracht.

De cursussen zijn overdag en 's avonds.

Informatie en afspraak

Trudy Middelham

Aureliahof 40
3544 VE Utrecht
(Leidsche Rijn)

06 41 70 82 29


Stuur een mail naar TrudyMiddelham@gmail.com

Deel deze informatie