Massage en Cursus

heerlijke massages en professionele cursussen in utrecht

Massagecursussen Rotterdam

In Centrum DJOJ te Rotterdam worden diverse groepscursussen gegeven.
De cursussen wordt begeleid door Trudy Middelham zelf, gediplomeerd masseuse. Zij geeft sinds 1998 cursussen en zij wordt ondersteund door ervaren assistenten. Zo is er altijd voldoende hulp en aandacht voor iedere cursist.


Massagecursus

Naast privé massages en diverse cursussen in Utrecht worden er cursussen ontspannings-massage in Rotterdam in centrum DJOJ gegeven. Je kunt vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden per telefoon of via de mail. Deze cursussen starten elk jaar omstreeks januari, maart en september. Deze cursussen zijn geschikt voor mensen, die gewoon willen masseren, maar ook zeker voor mensen die een eigen praktijk willen beginnen. Klik hier voor Opstarten Eigen Praktijk.
De cursussen worden wekelijks gegeven. Het voordeel van een wekelijkse cursus is dat je de stof gedoseerd krijgt en je thuis voldoende tijd hebt om tussen de lessen door te oefenen.
Het is geen probleem als je een keer een les mist, want in les 8 (laatste les) worden de vorige 7 lessen nog een keer in het kort herhaald. Zodoende is er de mogelijkheid om de gemiste les in te halen.


Basiscursus Ontspannings-massage

Tijdens deze cursus werken we vooral met de populaire klassieke massagetechnieken zoals strijken en kneden. Elke avond masseren we een deel van het lichaam. Tijdens de cursus werken we in tweetallen op massagetafels, zowel als 'gever' als 'ontvanger'. Behalve het aanleren van de massagegrepen besteden we aandacht aan de sfeer en de zorgzaamheid tijdens het masseren. Daarnaast is er aandacht voor lichaamshouding, ademhaling en praktische aanwijzingen zoals gebruik van olie. Met name de rug wordt uitgebreid behandeld en er wordt uitleg gegeven aan het "weg" masseren van eventuele knopen en gespannen spieren bij de schouders.

Je ontvangt een duidelijke handleiding, zodat je thuis verder kunt oefenen. Aan het eind van de cursus heb je voldoende kennis en ervaring om iemand een volledig massage te geven.
De cursus is geschikt voor iedereen, die wil leren masseren. Ervaring is niet vereist. Voor mensen die ervaring hebben met lichaamsgericht werken en/of een praktijk daaraan ontlenen, kan deze cursus een waardevolle aanvulling zijn.
Ik geef de cursus niet alleen, maar met 2 ervaren assistenten. Bij een oneven aantal cursisten, werkt 1 van de 2 assistenten mee met de groep, zodat er altijd een even aantal is. Je oefent op een mede cursist, je hoeft dus geen proefpersoon mee te nemen. Het is ook mogelijk om met iemand samen te komen en op elkaar te oefenen. Uiteraard betaal je dan beide voor de cursus. Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Massage is voor iedereen. Even een moment voor je zelf, aandacht voor je lichaam. Heerlijk wanneer je je vermoeid en/of gespannen voelt en eens helemaal wilt ontspannen. Zitten je schouders vast en heb je last van je rug, dan kan een massage verlichting geven. Een massage is ook lekker als je je graag laat verwennen en wilt genieten. Er zijn nog een aantal goede redenen om je te laten masseren.


De cursus is geschikt voor iedereen die wil leren masseren. Ervaring is niet vereist. Voor mensen, die ervaring hebben met lichaamsgericht werken en/of een praktijk daaraan ontlenen, kan deze cursus een waardevolle aanvulling zijn.

Je kunt vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden per telefoon of via de mail.

Inschrijven cursussen
Rotterdam

September 2018

Basis cursus massage

 • Woensdagavond
 • Data:
 • Tijd: 19:00 tot 22:00
 • Kosten: € 230,- (6 avonden) voor de gehele cursus inclusief cursusmateriaal.

April 2019

Basis cursus massage

 • Woensdagavond
 • Data:
 • Tijd: 19:00 tot 22:00
 • Kosten: € 230,- (6 avonden) voor de gehele cursus inclusief cursusmateriaal.

Gratis open les ontspanningsmassage in DJOJ Rotterdam

AANMELDEN NIET NODIG
Tijdens de open dag van centrum Djoj kun je gratis en vrijblijvend een introductieworkshop ontspanningsmassage volgen. Je maakt kennismaken met de docente Trudy Middelham en haar wijze van lesgeven en er is gelegenheid tot vragen stellen. Je hoeft jezelf niet aan te melden voor deze workshop, het mag wel. Je bent van harte welkom!.

Rotterdam

Augustus 2018

Gratis open les in DJOJ           

 • zaterdag 25 augustus
 • Van 13:15 tot 14:15 in zaal 8

 • zondag 26 augustus
 • Van 13:15 tot 14:15 in zaal 8


Gevorderden Massage Cursus

Tijdens deze cursus staat het aanleren van veel nieuwe klassieke massagetechnieken centraal. We behandelen het hele lichaam. Je leert veel nieuwe technieken voor onder andere op de rug, nek en schouders.

Alle technieken staan op papier zodat je thuis verder kunt oefenen. Houding, ademhaling, zorg en aandacht blijven belangrijke aandachtspunten, waarin we ons zullen verdiepen.
Wil je als sportmasseur ook ontspanningsmassage gaan geven? Of is de module massage, die je hebt gehad bij de opleiding schoonheidsspecialiste, niet voldoende om massages aan te kunnen bieden aan klanten? Dan is dit ook een prima cursus waarin je veel technieken leert, en deze kan integreren in de massages die je geleerd hebt.
Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat van deelname.


De cursus voor gevorderden is voor mensen die de basiscursus hebben gedaan of op andere wijze ervaring hebben met massage. Ook voor mensen die een eigen praktijk willen beginnen is dit een goede aanvulling.

Je kunt vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden per telefoon of via de mail.

Inschrijven cursussen


Privé Cursus

Basiscursus en de Gevorderden Massage Cursus kunnen ook privé gevolgd worden in Utrecht. Data en tijd gaan in overleg.
Klik hier voor meer informatie.

Eigen Praktijk

Heeft u de basis en de gevorderden cursus gevolgd, dan is dit een prima opstap voor een eigen praktijk.
Klik hier voor meer informatie.
Rotterdam

Januari 2019

Gevorderden massagecursus

 • Woensdagavond
 • Data:
 • Tijd: 19:00 tot 22:00
 • Kosten: € 230,- (6 avonden) voor de gehele cursus inclusief cursusmateriaal

Massage Cursus locatie


Centrum DJOJ

Antony Duyklaan 7

ROTTERDAM

010 - 285 02 36


Route Centrum DJOJ

Informatie en afspraak

Trudy Middelham

Aureliahof 40
3544 VE Utrecht
(Leidsche Rijn)

06 41 70 82 29


Stuur een mail naar massage@luna.nl

Deel deze informatie